Aafke de Geus - Zijp (1945)   

gallery/pasfoto aafke lachend 2017   img_0115

Vanaf 1975 beoefen ik yoga en ayurveda en gaf uitvoering aan scholing in Frankrijk en Duitsland. Ik organiseerde studiereizen naar India en Nepal, waar ik werkte als docent en therapeut Kadertraining Ayurvedische Massage Therapie en Raja Yoga.

In 1988 initieerde ik het Centrum voor Yoga en Ayurveda. Een naam, die na het samengaan met het Ganesha-centrum voor Ayurveda in 2002, veranderde in het Ganesha-centrum voor Yoga en Ayurveda. In deze tijd en gedurende 5 jaar verzorgde ik lessen ayurveda en yoga aan de Yoga Academie Nederland te Amsterdam.

Het komende seizoen geef ik in het Ganesha-centrum yogalessen, meditaties, yoga en ayurveda lessen (vanaf januari), retraite en lezingen.

Mijn levenservaringen, waarin yoga en ayurveda een ontwikkelingsweg zijn en ook een houvast, werk ik uit in een boek, met als thema “Houvast en de Kunst van het Loslaten”. Hierin beschrijf ik de helende kracht van yoga en ayurveda tijdens perioden van rouwverwerking.

Hieronder lees je mijn studietraject:

Docenten- en Meesteropleiding Raja Yoga bij Ajita Barbier te Amsterdam. Mijn kennis werd bevestigd door Dr. Sharma  uit India. Na herhaling van de docentenopleiding werd ik bevoegd om zelf docenten op te leiden. (Acharya)
Swami Yoga Anand Bharati uit Nepal leerde mij de Ayurvedische Massage Therapie en de praktische toepassing van yoga en ayurveda in het dagelijkse leven. Deze kennis is gericht op het versterken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest.

Andere leraren volgden.

Lidmaatschap:

 

  • S.Y.N., Samenwerkende Yoga Docenten
  • Internationale Yoga Federatie
  • European Yoga Association                                  
gallery/syn