Lidmaatschap:

 

  • S.Y.N., Samenwerkende Yoga Docenten
  • Internationale Yoga Federatie
  • A.P.M.A., Association pour la Promotion de la Médécine et du Massage Ayurvedique @                                 

Docent en mentor Raja Yoga en Ayurveda

Bedrijfsleider Ganesha-centrum voor Yoga en Ayurveda

 

Vanaf 1975 beoefen ik Yoga en Ayurveda. Ik gaf uitvoering aan scholing in binnen en buitenland. Gedurende een aantal jaren was ik mede-organisator van studiereizen naar India en Nepal, waar ik werkte als docent en therapeut Raja Yoga en Ayurvedische Massage. Van 2005 t/m 2010 gaf ik Ayurvedalessen aan de Yoga Academie Nederland.

In 1988 initieerde ik het Centrum voor Yoga en Ayurveda. Een naam met het samengaan van het Ganesha-centrum voor Ayurveda in 2002 veranderde in het Ganesha-centrum voor Yoga en Ayurveda. 
Vanaf die tijd geef ik les in Yoga en Ayurveda aan de Ganesha Academie voor Yoga en Ayurveda (GAYA). 

 

Het komende seizoen verzorg ik cursussen en opleidingen, meditaties, retraite en lezingen. Binnen de traditie van de Indiase/Nepalese cultuur geef ik in het Ganesha-centrum een programma speciaal voor vrouwen, t.w. diverse Ayurvedische massages, zwangerschapsmassage, massage na de zwangerschap, babymassage en leefstijladvies.


Mijn levenservaringen, waarin Yoga en Ayurveda een ontwikkelingsweg en houvast zijn, werk ik uit in lezingen en een boek, met als thema “Houvast en de Kunst van het Loslaten”. 
 

 

 

 

              

 

 

Studietraject in vogelvlucht: 
Docenten- en Meesteropleiding Raja Yoga bij Ajita Barbier te Amsterdam. Mijn kennis werd bevestigd door Dr. Sharma/India en Swami Yoga Anand Bharati/Nepal. Na herhaling van de docentenopleiding werd ik bevoegd om zelf docenten op te leiden. (Acharya).

 

Bij Swami Yoga Anand Bharati/Nepal vervolgde ik mijn scholing in de Ayurvedische Massage Therapie en de praktische toepassing van Yoga en Ayurveda in mijn dagelijkse leven.


Andere leraren volgden.                               

  Aafke de Geus - Zijp (Sri Yogeswaracharya)