Lidmaatschap:

 

  • S.Y.N., Samenwerkende Yoga Docenten
  • Internationale Yoga Federatie
  • European Yoga Association                                  
gallery/logo syn klassieke yoga

Docent en therapeut Raja Yoga en Ayurveda.

 

Vanaf 1975 beoefen ik Yoga en Ayurveda en gaf uitvoering aan scholing in Frankrijk en Duitsland. Ik organiseerde studiereizen naar India en Nepal, waar ik werkte als docent en therapeut Ayurvedische Massage en Raja Yoga. 

 

In 1988 initieerde ik het Centrum voor Yoga en Ayurveda. Een naam, die na het samengaan met het Ganesha-centrum voor Ayurveda in 2002, veranderde in het Ganesha-centrum voor Yoga en Ayurveda. 
In die tijd gaf ik les in Ayurveda en Yoga aan de Ganesha Academie voor Yoga en Ayurveda (GAYA) en aan de Yoga Academie Nederland. 
Het komende seizoen verzorg ik Yogacursussen en opleiding, meditaties, retraite en lezingen. 


Mijn levenservaringen, waarin Yoga en Ayurveda een ontwikkelingsweg en houvast zijn, werk ik uit in lezingen en een boek, met als thema “Houvast en de Kunst van het Loslaten”. 
 

Studietraject in vogelvlucht: 
Docenten- en Meesteropleiding Raja Yoga bij Ajita Barbier te Amsterdam. Mijn kennis werd bevestigd door Dr. Sharma/India. Na herhaling van de docentenopleiding werd ik bevoegd om zelf docenten op te leiden. (Acharya).
Swami Yoga Anand Bharati/Nepal leerde mij de Ayurvedische Massage Therapie en de praktische toepassing van Yoga en Ayurveda in mijn dagelijkse leven.
Andere leraren volgden.                               

Aafke de Geus - Zijp (1945)

gallery/foto wit 2
gallery/logo gurukula system 36000 hours
gallery/iyf_school